NAJAVA: Gradski derbi u Bjelovaru

NAJAVA: Gradski derbi u Bjelovaru

U subotu je na rasporedu veliki županijski derbi u kojem će naša momčad u sklopu 11.kola 3.HNL Sjever gostovati u Bjelovaru gdje će odigrati susret protiv istoimenog domaćina. U derbijima nikad nema favorita pogotovo ne kada je u pitanju ogled između Mladosti i Bjelovara, bez obzira na bodovni učinak nakon odigranih 10.kola, sva tri ishoda su potpuno otvorena. Nakon prošlotjedne minimalne pobjede protiv Podravca iz Virja naša će momčad pokušati zadržati niz nepobjedivosti na teškom gostovanju na kojem još nitko nije odnio puni plijen ove sezone. S druge strane Bjelovar je uspio spojiti dvije vezane pobjede, te su zasigurno puni optimizma i želje da nastave s pozitivnim nizom. Kako god završilo, nadamo se da će utakmica opravdati status derbija, te da će gledatelji na tribinama moći uživati u susretu između dvije momčadi koji će na teren poslati najbolje što Bjelovar trenutno ima.

Za najavu utakmice za derbi protiv Bjelovara odabrali smo našeg kapetana Matiju Vrbanića, koji je kratko i jasno izjavio što očekuje :

Mladost i Bjelovar odigrali su jako puno međusobnih utakmica, i u županiji ni približno nema klubova koji se mogu mjeriti s rivalitetom između spomenutih klubova. S obzirom da je bilo jako teško pronaći sve odigrane utakmice, odlučili smo da ćemo koristiti statistiku od doba kada je Hrvatska postala neovisna država. Dakle od tada pa do današnjeg dana Mladost i Bjelovar su odigrali ukupno 42. međusobna susreta, a skor je praktički izjednačen. U tom periodu Mladost je ostvarila 14.pobjeda, 13 utakmica završilo je bez pobjednika, dok je 15.pobjeda upisao NK Bjelovar, uz gol razliku 44:48. Posljednji međusobni susret odigran je 28.05.2019, kada je u sklopu polufinala županijskog kupa susret u Ždralovima završio bez golova, a nakon jedanaesterac pobjedu su odnijeli nogometaši Bjelovara.

Sudačka četvorka :

Glavni sudac – Marko Đurđek (Turčin)

Pomoćnici – Mario Lončar (Čačinci) i Matej Mađerić (Koprivnica)

4.sudac – Marijo Petrović (Čazma)

Delegat utakmice je Igor Franolić iz Ludbrega.

Ovom prilikom pozivamo sve naše simpatizere i navijače Mladosti da dođu u subotu u Bjelovar, i da podrže naše dečke u novoj utakmici i u borbi za drugom ligom. Utakmica počinje u 14:00h.